Juuan Apteekki, Karjalantie 3 B, 83900 Juuka

juuan.apteekki@apteekit.net

013-225 813

Reseptien toimittaminen ja uusiminen

Toimitamme sekä eReseptejä että paperisia reseptejä neljästä eri palvelupisteestä. Käytössämme on vuoronumerojärjestelmä. eReseptien hakua varten ota mukaasi potilasohje, kela-kortti tai joku henkilöllisyystodistus esimerkiksi ajokortti. Jos asioit jonkun toisen henkilön puolesta, pyydä mukaasi hänen kela-kortti tai lääkkeen potilasohje.

Lääketoimitusten yhteydessä neuvomme ja ohjaamme lääkkeiden turvalliseen käyttöön. Käytössämme on yhteisvaikutustietokanta, joka huomauttaa lääkettä toimittaessa mahdollisista yhteisvaikutuksista aikaisempien toimitusten suhteen. Lääkeneuvontaan kuuluu myös hintaneuvonta. Jos lääkkeelle on vaihtokelpoisia edullisempia valmisteita, kerromme siitä teille. Asiakas voi itse päättää haluaako alkuperäisen vai edullisemman lääkkeen ellei lääkäri ole kieltänyt lääkkeen vaihtoa.

eReseptejä voidaan uusia apteekin kautta maksutta. Juukalaiset asiakkaat voivat uusia eReseptinsä myös terveyskeskuksen potilastoimiston kautta. Paperireseptit asiakkaan tulee itse toimittaa potilastoimistoon uusittavaksi. Reseptin uusiminen kestää normaalisti noin viikon.

Täysi-ikäinen henkilö voi itse tarkistaa omat eReseptinsä osoitteesta www.kanta.fi. Apteekista ei voida antaa tietoja eResepteistä puhelintiedustelun perusteella.

Itsehoito

Apteekin rooli itsehoidon ohjaajana on tärkeä. Useat tilapäiset ja lievät oireet voidaan hoitaa ilman lääkärissä käyntiä. Farmaseuttinen henkilökuntamme ohjaa ja neuvoo erilaisten itsehoidon vaivojen tunnistamisessa ja hoitamisessa. Myös itsehoitolääkkeiden oikea ja turvallinen käyttö kuuluu neuvontaan. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan lääkärin vastaanotolle.

Terveyskirjasto-sivustolta löytyy ohjeita myös itsehoidosta.

Kosmetiikka

Apteekkikosmetiikan suosio kasvaa koko ajan. Myös meillä on myynnissä useita apteekkikosmetiikkasarjoja. Ohjaamme asiakasta mielellämme myös sopivan ihonhoitotuotteen valinnassa. Jos valikoimassamme ei ole jotain toivomaasi tuotetta, tilaamme sen mielellämme.

 

Kuvaa ei löytynyt.
 
Kuvaa ei löytynyt.

 

Annosjakelu

Apteekkimme on tuottanut koneellista annosjakelupalvelua jo useita vuosia. Koneellisessa annosjakelupalvelussa asiakkaan lääkkeet jaetaan voimassa olevan lääkityslistan mukaisesti valmiihin annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palvelu sopii henkilöille, joilla on runsaasti lääkkeitä käytössä. Koneellinen annosjakelu parantaa erityisesti lääketurvallisuutta. Palvelu on maksullinen.

Inhalaatiotekniikan tarkistuspalvelu

Apteekin astmavastaava tarkastaa keuhkoihin hengitettävän lääkkeen annostelun. Hengitystekniikka, annostelijan käsittely, säilytys, puhdistus ja jäljellä oleva lääkemäärä varmistetaan. Palvelu toimii ajanvarauksella ja tapahtuu rauhallisessa, erillisessä tilassa. Palvelun hinta on 10 euroa.

Tupakasta vieroitus

Yksilöllinen, ajanvarauksella tapahtuva tupakasta vieroitus palvelu. Palvelu sisältää ohjausta apteekissa sekä puhelinseurantaa (yhteensä 4-5 kontaktia). Palvelua tuottaa tupakasta vierottamiseen koulutettu farmaseutti. Palvelun hinta 40 euroa.

Tiliasiakkuus

Asiakas voi halutessaan ryhtyä tiliasiakkaaksi. Tällöin asiakkuudesta tehdään sopimus. Lääkeostot laskutetaan kerran kuukaudessa. Laskutustavat ovat paperilasku asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen, suoramaksu pankkiin tai eLasku asiakkaan verkkopankkiin. Tiliasiakkuus on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos asiakas ei itse hoida lääkeasioitaan.

Lääkejätteet

Asiakkaamme voivat palauttaa vanhentuneet tai muuten käyttämättömät lääkejätteet apteekkiin veloituksetta. Asiakkaan käyttämättömiä lääkkeitä apteekki ei hyvitä. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaalla hallussa, niitä ei voida myydä uudelleen.

Lääkejätteiden käsittelyä apteekissa helpottaa, jos ne on lajiteltu ja pakattu läpinäkyviin muovipusseihin. Tabletit ja tablettiliuskat poistetaan pakkauksistaan. Nesteet, tahnat ja geelit tuodaan hävitettäväksi alkuperäispakkauksissaan. Jodia sisältävät lääkevalmisteet tuodaan hävitettäväksi alkuperäispakkauksissaan, erillään muusta lääkejätteestä.

Myös neulat ja ruiskut voi palauttaa apteekkiin. Neulat tuodaan apteekkiin suljettuun muovipulloon pakattuna. Tartuntavaaran vuoksi asiakas laittaa neulat ja ruiskut itse keräilyastiaan. Diabetesneulat voidaan laittaa oikein käsiteltyinä palavaan jätteeseen. Tyhjät insuliinikynät voi laittaa sekajätteeseen tai hävittää polttamalla. Tyhjät astmalääkepakkaukset voi laittaa sekajätteeseen.  Elohopeaa sisältävät kuumemittarit tuodaan erillään muusta lääkejätteestä. Elohopeattomat kuumemittarit voi hävittää kotitalousjätteiden joukossa.

Apteekki ei vastaanota muita ongelmajätteitä kuten esimerkiksi paristoja ja kemikaaleja.

Kelakorvaus

Asiakas saa kela-korvaukseen suoraan lääkkeisiin antamalla luvan sähköisten kela-tietojen hakuun asioidessaan apteekissa. Kelan sähköisestä kyselypalvelusta apteekki saa ajantasaiset tiedot asiakkaan korvausoikeuksista sekä mahdollisesti lääkekaton täyttymisestä. Asiakas voi antaa luvan sähköiseen kelatietojen hakuun esittämällä kela-korttinsa, vihreätaustaisen eurooppalaisen sairaanhoitokortin tai suullisesti.

Schengen todistus

Schengen-sopimuksessa säädetään todistuksesta, jolla yksityishenkilön tulee osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuus matkustaessaan Schengen-alueella. Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi.

Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Passin numero merkitään todistukseen. Todistus voidaan antaa myös lapselle, joka on merkitty vanhempiensa passiin. Jos henkilö matkustaa Pohjoismaissa eikä hänellä ole passia, todistukseen merkitään henkilötunnus.

Todistus voidaan antaa lääkettä toimitettaessa tai jälkikäteen siitä apteekista, mistä lääke on toimitettu. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä.

Schengen-todistuksen hinta on 8 euroa lääkettä kohden.

Apteekista saa myös paperisen yhteenvedon voimassa olevista sähköisistä lääkemääräyksistä matkustusta varten. Tämä dokumentti on maksuton.

Juuan apteekin palvelupisteen toiminta
Sale Kolilla päättyy 24.8.2018

Kuvaa ei löytynyt.