Juuan Apteekki, Sairaalantie 2, 83900 Juuka

juuan.apteekki@apteekit.net

013-225 813

Sydämelliset Kiitokset Tästä Vuodesta  ja Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2018 kaikille !

Kiitämme asiakkaitamme  kuluneen vuoden kaikesta positiivisesta ja myös negatiivisesta palautteesta kehittyäksemme. Uusi vuosi-uudet kujeet kuten tapana on sanoa!

Uuden vuoden viettoon on tulossa muutos ensi vuonna EU:n toimesta, jos on ollut tapana valaa tinaa. Se sisältää suurimmaksi osaksi myrkyllistä lyijyä! Sitä ei ole tullut ennen  ajatelleeksi tai se ei ole ollut yleisesti tiedossa.

Rakettien tai ilotulitteiden ampumiseen on hyvä suojautua sopivilla varusteilla kuten suojalaseilla ja noudattaa muutenkin varovaisuutta. Etenkin paukkuarkojen koirien huomioiminen ilotulitusaikaan on tärkeää. Sisätiloissa verhot suljetaan, laitetaan taustalle musiikkia soimaan tai radio tai TV päälle. Apteekeissa on myynnissä esim. pistorasiaan kytkettäviä feromonihaihduttimia.

Uudenvuoden aattona tehdään usein lupauksia kuten lisätä liikuntaa, lopettaa tupakointi, syödä terveellisemmin ja viettää tipaton tammikuu tai vastata vegaanihaasteeseen kokeilemalla kasvisperäistä ruokavaliota painonhallinnan  tueksi. Lue ravitsemustieteilijän vinkit Terveydeksi.fi/ ravitsemus ja liikunta / pysyvästi kevyempi.

Saimme paljon lunta jouluksi Juukaan ja muuallekin Pohjois-Karjalaan sekä länteen ja pohjoiseen. Etelä-Suomessa taisi lumet hävitä. Puhdas valkoinen lumi on kaunista. Nurja puoli sähkökatkokset!

Hiihtoa, mäenlaskua ja laskettelua pääsee harrastamaan. Kaikenlainen llikunta on terveellistä, kannattaa jaloitella istumisen ja löhöilyn lomassa, treenata telkkaria katsoessa tehdä lihaskuntoliikkeitä ja pestä hampaat esim. yhdellä jalalla seisten. Lavis eli lavatanssijumppaa iskelmämusiikin tahtiin voi harrastaa paitsi jumppasalissa myös  uima-altaassa ns. Allas-Lavis sopii nivelongelmaisille. Ns .Vire-Laviksessa käytetään tuolia apuna. Se sopii henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt.

Aurinkoa näkyi aika vähän kesällä, joten monet haluavat matkustaa ulkomaille loman viettoon. Matkalaukkuun on hyvä varata aurinko- ja kosteusvoiteita ja maitohappobakteeri- sekä ripulivalmisteita kaiken varalta. Maitohappobakteerivalmisteita kannattaa syödä jo ennen matkalle lähtöä, matkan ajan ja vielä matkalta palattua suoliston hyvin voinnin tueksi. Hyvä käsihygienia on erittäin tärkeä muistaa!

Varmista itsellesi ja perheellesi  talven varalle vastustuskyvylle tärkeiden sinkin, D- ja C-vitamiinien sekä monivitamiinien  riittävä päivittäinen saanti. Tule tutustumaan  ApteekkiNyt lehtemme talviajan kampanjatuotteisiin.

Kuiva iho, silmät ja nenä tarvitsevat kosteutusta. Luusto tarvitsee kalkkia ja D-vitamiinia. Farmaseutit auttavat sinua mielellään sopivan hoidon löytämisessä vaivoihin.

Meillä  on vielä jäljellä v.2018 kalentereita. Poikkea hakemaan, jos on tarvetta asiakaslahjallemme.

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA YSTÄVÄNPÄIVÄ KAHVEILLE HELMIKUUSSA 14.2.2018

KIRKKAITA TALVIPÄIVIÄ JA ONNELLISTA  VUOTTA 2018 TOIVOTTAEN!

Apteekkari Kaija Pouhula


Juuan apteekin palvelupiste
Sale Kolilla