Juuan Apteekki, Sairaalantie 2, 83900 Juuka

juuan.apteekki@apteekit.net

013-225 813

 OIKEIN HYVÄÄ KEVÄTTÄ JA KESÄN ODOTUSTA KAIKILLE !

Olemme saaneet runsaasti lunta Juukaan ja ympäristöön vielä pääsiäisen jälkeenkin. Lumen auraajille, lapioijille  ja  kolaajille on riittänyt työtä aamusta iltaan, lumet pois teiltä, pihoista ja rakennusten katoilta. Joillekin liiallinen huolettomuus on saattanut kostautua kattojen romahduksina. Lapset ja koirat ovat tykänneet puhtaassa, valkoisessa lumessa peuhaamisesta ja leikkimisestä.Aurinko on alkanut sulattaa lunta viime päivinä, vettä on kertynyt ajoteille ja pihoille kiusaksi asti. Aurinkovoiteiden ja kumisaappaiden käyttö on tullut ajankohtaiseksi.

Sään lämmetessä allergiaa aiheuttavien lepän ja sen jälkeen koivun siitepölyn aiheuttaviin allergiaoireisiin kannattaa varautua! On hyvä aloittaa  ajoissa lääkitykset mahdollisiin allergisiin silmä- ja nenäoireisiin, esim. antihistamiinitabletit ja/tai nenäsumutteet, natriumkromoglikaatti tai kortikosteroidi sumutteet.

Talvi- ja myös allergia aikana nenän ja silmien limakalvojen kosteutuksesta on apua. Nenän huuhteluun voi käyttää mietoa suolaliuosta. Nenäkannulla tai "sarvikuonolla" kaadetaan liuosta toiseen sieraimeen ja toisesta valutetaan ulos. Siitepöly ja lima saadaan pois. Lepän kukinta riippuu sääolosuhteista. Kukinta voi jäädä heikoksi, jos maalis-huhtikuulla on kylmää. Tänä keväänä odotetaan puolestaan  koivun kukinnasta runsasta! 

Tule tutustumaan  ApteekkiNyt lehtemme  kevätajan kampanjatuotteisiin.

Lehdessä on melko uusi Äijä corner, palstaa isännöi Tapani, joka oli tutustunut tietoihin borrelioosi ja puutiaisaivokuumeen eroista. Hänen golfkaverinsa oli huomannut syksyllä punkin sääressään. Tapani harkitsee nyt rokotteen ottamista ja lisäksi päivittäistä punkkisyynin tekemistä jatkossa.

Lemmikeille sekä koirille että kissoille on tullut ilman reseptiä saatavaksi Seresto panta. Se suojaa puutiaisvälitteisiltä sairauksilta, tehoaika on 8 kk., on vedenkestävä ja sopii kaikille roduille.Paikallisvaleluliuos esim. Baywantic on kaikille koiraroduille sopiva, tehoaika 4 vk ja suojaa puutiaisten ja hyttysten välittämiltä sairauksilta.

ApteekkiNyt lehden kosmetologin palstalla  muistutetaan, että kylpyhuoneeseen kuuluvat vain pesuaineet, kosmetiikkatuotteet säilytettävä muualla, etteivät kosteus ja lämpö pilaa niitä. Esim.ripsivärin käyttöikä enintään 3 kk, nestemäiset keräävät nopeimmin bakteerikasvustoa. Meikkivoidesiveltimet pestävä ainakin joka toinen käyttökerta.

Tervetuloa 30.5. Juuan apteekkiin tutustumaan Sokeri-Suola-Rasva-kiertueen näyttelyyn

AURINKOISTA KEVÄTTÄ JA KESÄN ODOTUSTA TOIVOTTAEN!

Apteekkari Kaija Pouhula


Juuan apteekin palvelupiste
Sale Kolilla