Juuan Apteekki, Sairaalantie 2, 83900 Juuka

juuan.apteekki@apteekit.net

013-225 813

 OIKEIN AURINKOISTA KESÄÄ KAIKILLE

Koulujen loppuessa aurinkoinen sää helli esikoululaisia, koululaisia,  ylioppilas - ja muiden tutkinnon suorittaneiden juhlia sukulaisten ja ystävien seurassa. Paljon onnea vanhemmille ja  kaikkien nuorten tulevaisuudelle. Stipendejä  annettiin kirjoituksissa menestyneille ja myös ala-asteen koululaisille.

Talviturkin on voinut heittää käymällä uimassa ja nauttia auringosta  hiekkarannoilla. Luonnossa metsäpoluilla on ollut hyvä retkeillä ja nauttia lintujen laulusta sekä syödä eväitä taukopaikoilla. Jäätelö kuuluu tietenkin kesäisiin herkutteluhetkiin.

Tänä keväänä ja kesän alkaessa punkkeja on ollut runsaasti. Aurinkoisen sään jälkeen ilman viilentyessä tuntui, että myös  hyttysarmeijat ja muut ötökät hyökkäävät kiusaamaan. Erilaiset karkottteet , kortisonivoiteet tai antihistamiinitabletit ovat tulleet tarpeellisiksi. Sopiva pukeutuminen on tärkeää, suojautuminen verkko/harsoreunus lippalakilla hyönteisiä vastaan. Pitkälahkeiset ja - hihaiset vaatteet suojaavat paitsi punkeilta myös liialliselta auringon paahteelta.

Alle 2- vuotiaat lapset on hyvä pitää poissa suorasta auringonpaisteesta. Myöskään aurinkovoiteita ei suositella heille. Aurinkosuojan sisältäviä vaatteita ja päähineitä on nykyään saatavilla. Aurinkolasien ja päähineiden käyttöön lapset on hyvä opettaa pienestä pitäen.  Lasten silmät sietävät huonommin auringon UV- valoa kuin aikuisten. Taaperoille fysikaaliset aurinkosuojavoiteet ovat parempia, ne eivät imeydy ihoon ja vaikutus alkaa heti. 

Tule tutustumaan  ApteekkiNyt lehtemme  kesäajan kampanjatuotteisiin. Ihon pesunesteisiin, kosteusvoiteisiin, aurinkosuojavoiteisiin, deodorantteihin, vitamiineihin ja maitohappobakteeri-  sekä närästys ja ruoansulatusvalmisteisiin. Kesällä ruokien grillaus on suosittua, vältä liian rasvaisia ja suolaisia makkaroita tai juustoja. Kevennä kasviksilla ja juureksilla.

Täydennä ensiapukaapin sisältöä haavanhoitotuotteilla, puhdistusliuoksella, laastareilla, sideharsoilla ja -taitoksilla. Tarkista muut puutteet. Onko esim. käyttökelpoista Kyypakkausta ?

Lehtemme  Äijä corner- palstaa isännöivä Tapani muistuttaa aurinkoenergiasta kropalle ja mielelle. Hän aikoo viihtyä golfkentällä ja järvellä mahdollisimman paljon auringon helliessä. Mieskin voi suojata ihoaan aurinkovoiteella etenkin, jos hiukset ovat mallia, uimalakki pilkottaa ja nuppi on lakiton.

Lemmikeille sekä koirille että kissoille tuli ilman reseptiä saatavaksi Seresto panta. Se suojaa puutiaisvälitteisiltä sairauksilta, tehoaika on 8 kk., on vedenkestävä ja sopii kaikille roduille. Mutta valitettavasti tuote oli niin suosittu, että se on nyt loppunut tukusta. Paikallisvaleluliuos esim. Baywantic on kaikille koiraroduille sopiva, tehoaika 4 vk ja suojaa puutiaisten ja hyttysten välittämiltä sairauksilta.

ApteekkiNyt lehden kosmetologin palstalla kerrotaan karvojen poistosta sääristä, kun aurinko lämmittää ja helmat lyhenevät. Jokaiselle löytyy sopiva keino, erilaiset höylät, kuuma- tai kylmävaha, sokerikuorinta tai epilaattori. Karvat suojaavat ihoa ja limakalvoja, joten ajelemattomuus on ok.

AURINKOISTA KESÄÄ  TOIVOTTAEN!

Apteekkari Kaija Pouhula


Juuan apteekin palvelupiste
Sale Kolilla